Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

07.06.2022

Kunnanhallituksen kokouksissa 16.5. ja 6.6.2022 päätettyä


Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 16.5.2022 mm. seuraavista asioista.

Forssan seudun ja Riihimäen seudun ympäristöterveydenhuollon järjestäminen vuodesta 2023 alkaen

Sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävien siirtyessä vuoden 2023 alusta hyvinvointialueelle ympäristöterveydenhuollon tehtävät säilyvät kuntien järjestämisvastuulla. Valvontayksiköiden, jotka sijaitsevat sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymien yhteydessä, on organisoiduttava uudelleen vuoden loppuun mennessä. Seutukunnallamme asiaa on alettu valmistella niin, että muodostettaisiin yhteinen yksikkö Riihimäen seudun kanssa. Riihimäen kaupunki toimisi yksikön vastuukuntana.

Kunnanhallitus hyväksyi kunnan puolesta periaatteellisesti yhteisen valvontayksikön muodostamisen Riihimäen kanssa ja nimesi kunnan edustajaksi valmistelutyöryhmään Mika T. Rantalan.

Eropyyntö luottamustoimista

Valtuutettu Kristian Ahonen on pyytänyt eroa kaikista luottamustoimistaan. Päätettiin ehdottaa kunnanvaltuustolle, että se myöntää eron ja suorittaa tarvittavat uudelleenvalinnat eri toimielimiin.

Kutsuntalautakunta

Jokioisilla 5.10.2022 pidettävien Puolustusvoimien kutsuntojen kutsuntalautakuntaan nimettiin kunnan edustajaksi Sakari Raiskio. Varalle Mika T. Rantala ja Jari Menna.

Väliaikaisrahoitus

Myönnettiin Jokioisten Karjalaisseuralle hankepäätöksen perusteella väliaikaisrahoitusta (lainaa) 6 590,66 euroa Rehtijärvellä sijaitsevan Sie- ja Mie –mökin kunnostamiseen.

Kunnantalon kesäsulku

Päätettiin pitää kunnantalo suljettuna 4.7. – 31.7.2022. Henkilökunnan vuosilomia keskitetään sulkuaikaan, mutta kiireellisten palveluiden kannalta tarpeellinen päivystys toimii.

Kokousaikatauluja

Valtuuston tulevat kokoukset pidetään 16.6., 8.9., 27.10. ja 15.12.2022. Lisäksi päätettiin kunnanhallituksen syyskauden kokousaikataulusta.


Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 6.6.2022 mm. seuraavista asioista.

Kunnanvaltuuston kokouksen 12.5.2022 päätösten laillisuuden toteaminen ja täytäntöönpano

Todettiin valtuuston päätökset laillisessa järjestyksessä syntyneiksi ja suoritettiin niiden täytäntöönpano.

Kunnan keskusta-alueen kehittämiseen liittyvä kaavamuutos

Esitettiin kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy keskusta-alueen kehittämiseen liittyvän kaavamuutoksen, joka koskee katualueen laajentamista. Asemakaavan muutos koskee kunnan keskustaan suunnitteilla olevaa toria ja siihen liittyvää pysäköintialuetta. Työnimenä alueesta käytetään nimeä Veturiaukio Jokioisten rautatieperinteen kunnioittamiseksi. 

Tilintarkastuspöytäkirja vuoden 2021 tarkastuksesta

Merkittiin tiedoksi tilintarkastajan työmuistio vuotta 2021 koskevasta Jokioisten kunnan tarkastuksesta. Tilintarkastajalla ei ollut huomautettavaa. Varsinainen tilintarkastuskertomus käsitellään kunnanvaltuustossa 16.6.2022.

Kunnan verotilitykset

Merkittiin tiedoksi alkuvuoden 2022 verotilitykset. Toukokuun loppuun mennessä kunnalle on tilitetty verotuloja 9,80 milj. euroa, joka on 380 289 euroa enemmän kuin edellisvuonna vastaavaan aikaan. Yhteisöveron tilitysmäärä on edellisvuotta pienempi, mutta kunnallisverokertymä kompensoi sen.

Tuki ukrainalaisille

Päätettiin jatkaa aiempaa päätöstä Ukrainassa vallitsevan sotatilan johdosta Jokioisille saapuville ukrainalaisille annettavista 100 euron ostokorteista. Se on nyt voimassa 8.8.2022 asti. Ostokortti on tarkoitettu ensiavuksi ja sillä saa päivittäistavaroita paikallisesta ruokakaupasta.

Yhtymäkokousedustajat

Valittiin Eteva kuntayhtymän kesäkuun yhtymäkokoukseen kunnan edustajaksi Kirsi Räisänen ja varalle Satu Nurmi.

 

Jokioinen 7.6.2022

Jokioisten kunnanhallitus, lisätiedot: mika.rantala(at)jokioinen.fi.


 

Lisätiedot

Jokioisten kunta
Keskuskatu 29 A
31600 Jokioinen

Kunnanvirasto avoinna
ma klo 9.00-16.30
ti-pe klo 9.00-15.00

Virallinen sähköpostiosoite
jokioisten.kunta(at)jokioinen.fi

Henkilöhaku
(luottamushenkilöt ja henkilöstö)
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)jokioinen.fi

Puhelin
044 901 7174 (ma - to, klo 9 -14)