Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

05.01.2024

Kuntoradan metsänhoitotyöt


Paukkumäen ulkoilualueella toteutetaan lähiviikkoina metsänhoitosuunnitelman mukaisia toimenpiteitä. Yhteensä noin 17 ha alueella tehdään lähinnä harvennushakkuita sekä muutama pieni poimintahakkuu. Harvennushakkuissa poistetaan huonolaatuisia ja pienimpiä puita ja jätetään hyvälaatuisia puita kasvamaan. Jäljelle jääneet puut saavat lisää kasvutilaa ja näin metsä pysyy elinvoimaisena ja kasvavana. Poimintahakkuissa poistetaan osa isoimmista puista, jotta pienemmät puut saavat kasvutilaa ja uusien taimien syntyminen olisi mahdollista. Poimintahakkuun tavoitteena on jatkuva kasvatus, jolloin avohakkuuta ei tarvitsisi tehdä.

Tämän hetken tiedon mukaan hakkuut alkavat viikolla 2 ja kestävät muutaman viikon. Hakkuut toteutetaan talviaikaan maan ollessa jäässä, jotta maastoon tulisi mahdollisimman vähän vaurioita.

Hakkuualueelle sijoittuvat frisbeegolfradat on merkitty etukäteen maastoon yhdessä seuran edustajan kanssa. Ratojen lähiympäristö jätetään hakkuiden ulkopuolelle. Lisäksi laduilla ajo minimoidaan hakkuun aikana. Suurin osa oksista ja latvoista kerätään hakkuun yhteydessä pois metsästä.

Työn ollessa käynnissä toimenpidealueelle meneminen on kiellettyä. Varoetäisyys koneisiin on 90 metriä. Osa latuosuuksista joudutaan sulkemaan turvallisuussyistä. Sulkupaikat merkitään maastoon.


 

Lisätiedot

Jokioisten kunta
Keskuskatu 29 A
31600 Jokioinen

Kunnanvirasto avoinna
ma klo 9.00-16.30
ti-pe klo 9.00-15.00

Virallinen sähköpostiosoite
jokioisten.kunta(at)jokioinen.fi

Henkilöhaku
(luottamushenkilöt ja henkilöstö)
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)jokioinen.fi

Puhelin
044 901 7174 (ma - to, klo 9 -14)