Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

15.12.2023

Jokioisten Lankatehdas Oy palkittiin kotiseututeosta kunnan kunniakirjallaJokioisten kunnan 150-vuotis juhlavuoden kunniaksi lanseerattiin ”Jokioisten kotiseututeko” kunniakirja, jotka numeroidaan alkaen 14.12.2023 kunnanvaltuuston kokouksessa luovutetusta ensimmäisestä kunniakirjasta. 

Kuntalaisia osallistetaan ja innostetaan tuomaan ehdotuksia palkinnon saajiksi. Ehdotuksia voi antaa pitkin vuotta, ja palkitsemisia voidaan luovuttaa valtuuston kokouksien yhteydessä. Ehdotuksia voi perusteluineen tehdä kunnan kotisivuille ensi vuoden alusta alkaen, tai ilmoittaa suoraan hallintosihteeri Eijalle (eija.junttila(at)jokioinen.fi / 044 7670 555). Tai kertoa kohdattaessa vaikka kunnanjohtajalle. 

Kyseessä on hyvän mielen ja matalan kynnyksen muistaminen, jonka voi tiivistää sanaan KIITOS. Ei ole erilaisia kategorioita tai kilpailua, laitetaan vain hyvä kiertämään – on kyse sitten elämäntyöstä, yksittäisestä tapahtumasta, lasten liikuttamisesta tai ihan mistä vain! Jokioisilla on niin paljon hyvää, että kierrätettävää riittää. 

Ensimmäinen Jokioisten kotiseututeko kunniakirja luovutettiin Jarno Nummelle / Jokioisten Lankatehdas Oy:lle Loimijokivarren teollisuusaluemiljöön kunnostamisesta. Yritys on Jarnon johdolla kunnostanut tehdasmiljöönsä Jokioisten kansallismaisemassa upeaan kuntoon, ja siitä saavat hyvää mieltä kaikki alueella kulkevat. Myös näkymä Jokioisten kartanolle on auennut sillalla kulkijalle. Kun Jokioisten juhlavuonna on päässyt vanhoja valokuvia katsomaan, voi todeta, että historiallinen miljöö on nyt parhaassa loistossaan. Jokioisten Lankatehdas Oy:n juuret ulottuvat vuoteen 1804, jolloin Jokioisten kartanoiden silloinen omistaja Gustaf von Willebrand perusti Loimijoen varteen kankirautapajan. Jokioisten Lankatehdas Oy jatkaa näitä, yli kaksisataa vuotta vanhoja kunniakkaita perinteitä, ja voi ajatella, että myös von Willebrand olisi nykyisestä ympäristöstä ylpeä. 

Kuvassa vasemmalta kunnanjohtaja Jukka Matilainen, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jorma Hacklin ja Jokioisten Lankatehdas Oy:n toimitusjohtaja Jarno Nummi. Kuva: Emmi Romppainen.


15.12.2023

Jokioisten kunta


 

Lisätiedot

Jokioisten kunta
Keskuskatu 29 A
31600 Jokioinen

Kunnanvirasto avoinna
ma klo 9.00-16.30
ti-pe klo 9.00-15.00

Virallinen sähköpostiosoite
jokioisten.kunta(at)jokioinen.fi

Henkilöhaku
(luottamushenkilöt ja henkilöstö)
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)jokioinen.fi

Puhelin
044 901 7174 (ma - to, klo 9 -14)