Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

07.02.2024

Jokioisten kunnan vesihuoltolaitos vaihtaa etäluettavia vesimittareita


Hakalan, Kirkonkulman, Uudenkulman sekä Minkiönkylän alueiden 

vesimittareiden vaihtotyöt          

Jokioisten kunnan vesihuoltolaitos vaihtaa etäluettavia vesimittareita otsikon alueilla. Vaihdettavia mittareita on noin 200 kpl. Mittareiden vaihto koskee ainoastaan kiinteistön päämittaria eikä huoneistojen alamittareita. 

Mittarinvaihdot pyritään tekemään 12.2.2024–30.5.2024.  Töitä tehdään arkisin alkaen klo 7.30 Mittarin vaihtotyöhön kuluu aikaa noin 30 minuuttia. Normaalista vaihtotyöstä ei aiheudu asiakkaalle kustannuksia. 

Asiakkaan tulee varmistaa, että vesimittarin etu- ja takaventtiili katkaisee vedentulon vesimittarille, ennen kuin varaa vaihtoajan. 

Vesihuoltolaitoksen yleisten toimitusehtojen kohdan 10 mukaan vesihuoltolaitoksen edustajalla on oikeus päästä kiinteistölle mittaria vaihtamaan. Asiakkaita pyydetään järjestämään mittarinvaihtajalle esteetön pääsy vesimittarin luokse. Mikäli vesimittari on sijoitettu kiintokalusteisiin, tulee mahdolliset suojalevyt tai kaapiston ovet irrottaa etukäteen vaihtotyön mahdollistamiseksi.  

Omakotitalossa vesimittari sijaitsee yleensä rakennuksen sisällä, jonne asentajan täytyy päästä sitä vaihtamaan. Voitte itse varata teille sopivimman vesimittarin vaihtoajan suoraan internetissä olevasta varauskalenterista. Varauskalenterissa voit varata ajan enintään kuukauden päähän. Varauskalenteri on osoitteessa: 

https://www.hallinnoija.fi/jokioinen 

Pyydämme asiakkailta joustavuutta, jotta asennustyö päästään tekemään kohtuullisessa ajassa. Vesihuollon yleiset toimitusehdot edellyttävät, että kiinteistön omistaja tai haltija pitää kiinteistön vesihuoltolaitteiston sellaisessa kunnossa, että vesimittarin vaihto on mahdollista suorittaa ongelmitta. Vesimittarille tuleva putkisto, mittariventtiili ja mittarilta lähtevä putkisto on kiinteistön omistajan omaisuutta ja hänen ylläpitovastuullaan. 

Jos mittarinvaihdon yhteydessä kiinteistön vesihuoltolaitteistossa ilmenee ongelmia, ne ovat kiinteistön omistajan kustannuksella korjattava. 

Vesivahinkoriskin välttämiseksi kannattaa kiinteistön haltijan varmistaa, ettei mittarinvaihdon yhteydessä eikä sen jälkeen kiinteistön vesihuoltolaitteissa ilmene vuotoa. Pyydämme teitä tarkkailemaan mittaria ja siihen liittyvää putkistoa vaihdon jälkeen. Jos huomaatte vuotoa tai vesitippoja, ottakaa välittömästi yhteyttä mittarin vaihtaneeseen asentajaan tai vesihuoltolaitoksen henkilökuntaan. 

Jokioisten kunnan vesilaitos pahoittelee mittarinvaihdosta mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä.  

Ajanvaraukset internetin kautta:  

https://www.hallinnoija.fi/jokioinen 

Ja tarvittaessa puhelimitse arkisin klo 10–11 

Vesihuoltosihteeri puh.044 735 2232 

Lisätietoja:  

Jokioisten kunnan vesihuoltolaitos,  

Kunnallistekniikan päällikkö Johannes Koski puh.044 493 7500 

Häiriötilanteissa ma-pe vain iltaisin ja aamuisin klo. 16.00–07.00,

la-su ympäri vuorokauden. 

Kunnan päivystäjä puh 050 5925 853


Yhteistyöterveisin

Jokioisten kunnan vesihuoltolaitos


 

Lisätiedot

Jokioisten kunta
Keskuskatu 29 A
31600 Jokioinen

Kunnanvirasto avoinna
ma-pe klo 9.00-15.00

Virallinen sähköpostiosoite
jokioisten.kunta(at)jokioinen.fi

Henkilöhaku
(luottamushenkilöt ja henkilöstö)
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)jokioinen.fi

Puhelin
044 901 7174 (ma - to, klo 9 -14)