Sisältöön »
 

Ajankohtaista

29.05.2020

Kirjasto avataan 1.6.2020


Kirjastotilat avataan 1.6.2020

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti kunnat voivat avata kirjastotilat 1.6. alkaen. Kirjastopalveluiden avaaminen tapahtuu kuitenkin hallitusti ja asteittain asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus varmistaen. 

Aukioloajat

Louna-kirjastot avataan kesäaukioloaikoja noudattaen. Kirjastoautot aloittavat liikennöinnin reittiaikataulujen mukaisesti. Tammelan omatoimikirjasto on käytettävissä supistetuin aukioloajoin. Tarkemmat aukioloajat löytyvät Louna-kirjastojen verkkosivuilta.

Palvelut

Aineistoja voi valita normaalisti hyllyistä. Aineiston varaamisessa suosittelemme verkkokirjaston käyttöä. Myös lainauspalvelut ovat käytettävissä normaalisti. Nyt on aika palauttaa erääntyneet lainat. Maksutapahtumissa suosimme korttimaksua. 

Asiakaspalvelutilanteet hoidetaan niin, että tiloissa vietetty aika on mahdollisimman lyhyt ja turvavälejä noudatetaan. Henkilökohtaista opastamista vaativia palveluita ei anneta, esim. laiteopastukset. Yleisötyöasemista vain osa on käytettävissä. Tulostamista, kopiointia ja skannaamista voi tehdä omatoimisesti. Lasten yhteiskäyttöiset pelit, lelut ja iPadit eivät ole käytössä.

Turvallisuuden varmistaminen

Koronavirustartuntojen ehkäisemisessä noudatetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta, jonka mukaan

  • julkiseen tilaan ei saa tulla oireisena
  • tarpeettomia lähikontakteja suositellaan välttämään
  • turvaetäisyyksiä (1-2 m) ja hygieniasuosituksia tulee noudattaa
  • yleisötilaisuuksissa on voimassa 50 henkilön enimmäisosallistujamäärä

Kirjastotiloista on vähennetty kalustusta turvavälit huomioiden. Kirjastoautossa voi asioida vain muutama henkilö kerrallaan. Yleisökäytössä olevia laitteita puhdistetaan tehostetusti, siivousta on tehostettu ja asiakkaiden käyttöön on varattu käsidesiä. 

Asiakas voi halutessaan käyttää omaa kasvomaskia tai hengityssuojainta muiden ja itsensä suojaamiseksi. Henkilökunta käyttää työssään suojakäsineitä sekä tarvittaessa hengityssuojaimia tai kasvovisiiriä.

 

Lisätietoja Louna-kirjastojen verkkosivuilta. 
 

Lisätiedot

Jokioisten kunta
Keskuskatu 29 A
31600 Jokioinen

Kunnanvirasto avoinna
ma klo 9.00-16.30
ti-pe klo 9.00-15.00
Huom! Ovet suljettuna 3.8.2020 asti, ota ensin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Puhelinvaihteemme toiminta on päättynyt, vain suorat numerot käytössä.

Faksi
03 4384 025

Henkilöhaku
(luottamushenkilöt ja henkilöstö)

Sähköposti
etunimi.sukunimi(at)jokioinen.fi

Virallinen sähköpostiosoite
jokioisten.kunta(at)jokioinen.fi