Sisältöön »
 
Asukas

Ferrarian rinne

Puiston avajaiset 2009, kunnanjohtaja Jarmo Määttä ja Kasvigeenivaraohjelman koordinaattori, MTT, Merja Veteläinen (Kuva: Merja Hartikainen) 

Puiston avajaiset 2009, kunnanjohtaja Jarmo Määttä ja Kasvigeenivaraohjelman koordinaattori, MTT, Merja Veteläinen (Kuva: Merja Hartikainen)

Ferrarian rinne -puistoalue esittelee suomalaisia hedelmä- ja marjakasveja. Kustakin lajista on istutettu vierekkäin useampia lajikkeita, risteytyslinjoja tai paikallisia kantoja, jotta kävijä voi verrata lajien monimuotoisuutta keskenään. Esimerkiksi erilaiset mustaherukat maistuvat ja ovat muiltakin ominaisuuksiltaan toisistaan poikkeavia. Marjoja ja hedelmiä saa siis maistella paikan päällä. Toivomme, että kasveja kunnioitetaan, niiden oksia ei revitä eikä satoa kerätä astioihin.

Puistoon on istutettu mustaherukoiden lisäksi puna- ja valkoherukoita, karviaisia, omenoita, kirsikoita, luumuja, päärynää, karhunvattuja ja vadelmia, japaninruusukvitteneitä, pensasmustikoita, tyrnejä ja lisäksi joitakin yrttejä.

Vuosien 2006–2009 aikana puisto rakennettiin Jokioisten kunnan, MTT:n ja Suomen kansallisen kasvigeenivaraohjelman yhteistyönä. Se sijaitsee Pappilan museon alapuolella Vaulammintien varressa, alueelta on kaunis näkymä Loimijokilaaksoon ja Elonkierron maataloutta esittelevään puistoon. Ferrarian rinteen 700 m pitkä polkuverkosto on osa Jokioisten kunnan virkistysreittiä, puistoon voi tulla kävellen myös metsäpolkua pitkin.

Lue lisää Luken omilta sivuilta

Ferrarian rinteen osoite:
Vaulammintie 10, 31600 Jokioinen, käynti Alatien risteyksestä.

Metsäpolku alkaa: Ferrariantieltä.

Paikoitus: Pappilan museon parkkipaikka, Vaulammintien varressa

Peltotyö meneillään

Ferrarian rinteen polku kuva
Kuvat: Merja Veteläinen, MTT 

 
 

Lisätiedot

Jokioisten kunta
Keskuskatu 29 A
31600 Jokioinen

Kunnanvirasto avoinna
ma-pe klo 9.00-15.00

Virallinen sähköpostiosoite
jokioisten.kunta(at)jokioinen.fi

Henkilöhaku
(luottamushenkilöt ja henkilöstö)
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)jokioinen.fi

Puhelin
044 901 7174 (ma - to, klo 9 -14)