Sisältöön »
 
Jokiläänin kansalaisopisto

Jokiläänin kansalaisopiston kurssiohjelma 2020 - 2021 

Kurssiohjelma nähtävillä opistopalvelussa. Ilmoittautuminen avautuu ke 17.6. klo 18.  

Paperinen kurssiohjelma jaetaan elokuussa.

Opinpoluille luonnollisesti Jokiläänin kansalaisopistossa

Kuten koko maailmassa, Jokiläänin kansalaisopistollakin kulunut kevät on ollut erilainen kuin mitä suunniteltiin. Lukukausi päättyi ennen aikojaan ja syksyn kurssiohjelmaa tehtäessä ja sen julkaisuajankohtana ei ole vielä täyttä varmuutta pääseekö syksyn opetus alkamaan normaalisti. Toivottavasti pääsemme aloittamaan suunnitellusti syyskuun puolivälissä, viikolla 38.
Jokiläänin kansalaisopiston lukuvuoden 2020 – 2021 teemana on Opinpoluilla luonnollisesti. Kurssitarjonnassa on painotettu luontoaiheisia kursseja. Syksyn retkeilykurssi ja sienikurssi täydentyvät kevään lintujentunnistuskurssilla, kesäkukkien hoidolla, pihasuunnitelman laatimisella ja hyönteishotellien rakentamisella. Opisto tarjoaa yhdessä Elonkierron Ystävät ry:n kanssa laajan ilmaisen yleisöluentosarjan, jossa aiheina mm. Jokioisten kartanon perinnekasvit, luonnon monimuotoisuus, uudet kasvit ja eläinten hyvinvointi. Ajankohtainen pörriäisteemakin saa jatkoa. Pelasta pörriäinen, pörriäinen pelastaa ruoantuotannon.
Luontoaiheiden lisäksi opiston kurssiohjelmasta löytyy monenmoista muutakin uutta. Yhteistyössä kirjaston kanssa toteutetaan luku- ja kirjoituskurssit Kirjallisuuden maailma ja Jokiläänin kirjoittajat. Keväällä 2020 alkaneet Matalan kynnyksen kuntotanssi ja Itämainen tanssi jatkuvat syksyllä ja vanhojen suosittujen liikuntakurssien lisäksi mm. tutustutaan erilaisiin kehon ja mielen hyvinvointimetodeihin. Nuorimmat liikkujat pääsevät tutustumaan sirkustaiteen saloihin.
Opiston yli kymmeneltä ruoanlaiton lyhytkurssilta löytyy varmasti ideoita arjen ja juhlan ruokapöytien vaihteluun ja monipuolistamiseen.
Kaikkien elämään liittyvät joskus ikävätkin asiat hoituvat helpommin, jos niihin on osannut hiukan varautua. Opiston luennolla kerrotaan kodin tärkeiden asiakirjojen, mm. avioehdon ja testamentin laatimisesta.
Minustako majoittaja? -luennolla selvitellään mahdollisuuksia muuttaa tyhjillään oleva majoituskäyttöön sopiva huone, peräkamari, saunakamari, mökki tai asunto pieneksi sivutuloksi.
Koronapandemian takia muutoksia saattaa tulla nopeastikin. Ideoimme myös uusia kursseja koko ajan ja tiedotamme niiden alkamisesta täällä kotisivuilla sekä Facebook-sivullamme.

Tervetuloa Jokiläänin kansalaisopiston opinpoluille – luonnollisesti!

Timo Mäntyranta
Jokiläänin kansalaisopiston vs. rehtori

 

Jokiläänin kansalaisopiston toimisto
Suljettu 27.6.-9.8.2020
Avoinna klo 10-15
Keskuskatu 29 A
31600 Jokioinen
044 792 8148
jokilaanin.kansalaisopisto(at)
jokioinen.fi

Olemme myös 
Instagramissa
Facebookissa
Youtubessa
Peda.netissä