Sisältöön »
 
Matkailu

Ferrarian rinne

Ferrarian rinne -puistoalue esittelee suomalaisia hedelmä- ja marjakasveja. Kustakin lajista on istutettu vierekkäin useampia lajikkeita, risteytyslinjoja tai paikallisia kantoja, jotta kävijä voi verrata lajien monimuotoisuutta keskenään. Esimerkiksi erilaiset mustaherukat maistuvat ja ovat muiltakin ominaisuuksiltaan toisistaan poikkeavia. Marjoja ja hedelmiä saa siis maistella paikan päällä. Toivomme, että kasveja kunnioitetaan, niiden oksia ei revitä eikä satoa kerätä astioihin.

Puistoon on istutettu mustaherukoiden lisäksi puna- ja valkoherukoita, karviaisia, omenoita, kirsikoita, luumuja, päärynää, karhunvattuja ja vadelmia, japaninruusukvitteneitä, pensasmustikoita, tyrnejä ja lisäksi joitakin yrttejä.

Vuosien 2006–2009 aikana puisto rakennettiin Jokioisten kunnan, Luonnonvarakeskuksen (ent. MTT) ja Suomen kansallisen kasvigeenivaraohjelman yhteistyönä. Se sijaitsee Pappilamuseon alapuolella Vaulammintien varressa. Alueelta on kaunis näkymä Loimijokilaaksoon ja Elonkierron maataloutta esittelevään puistoon. Ferrarian rinteen 700 m pitkä polkuverkosto on osa Jokioisten kunnan virkistysreittiä Puistoon voi tulla kävellen myös metsäpolkua pitkin.
Luke/Merja Hartikainen

Esite ja kasviluettelo

Ferrarian rinteen osoite:
Vaulammintie 10, 31600 Jokioinen, käynti Alatien risteyksestä.

Metsäpolku alkaa: Ferrariantieltä.

Paikoitus: Pappilamuseon parkkipaikka, Vaulammintien varressa

Ferrarianpuiston omenapuut kukassaKuva: Merja Veteläinen, MTT

 
 

Lisätiedot

Jokioisten kunta
Keskuskatu 29 A
31600 Jokioinen

Kunnanvirasto avoinna
ma-pe klo 9.00-15.00

Virallinen sähköpostiosoite
jokioisten.kunta(at)jokioinen.fi

Henkilöhaku
(luottamushenkilöt ja henkilöstö)
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)jokioinen.fi

Puhelin
044 901 7174 (ma - to, klo 9 -14)