Sisältöön »
 
Matkailu

Luontopolkuja

Rantabulevardi

Jokioisten kartanon puistopolku

Jokioisten kartanon puistoon on rakennettu Puistopolku, jonka varrella puutarhakasvillisuus on nimetty kyltein.

Puistopolku alkaa samasta paikasta kuin Luonto- ja Kartanopolku: punaisen konehallin päädystä läheltä Tapulimakasiinia. Polkua viitoittavat Puistopolku-puunuolet.

Lataa kartta ja kasviluettelo

Jokioisten kartanoiden Luonto- ja Kartanopolku

Maneesi Tapulimakasiini ja viljavarasto kartanoalueella.

Jokioisten kartanoiden kartanopolulla on oiva mahdollisuus tutustua Jokioisten kartanon, kartanonomistajien, teollistumisen ja maanomistajien historiaan.

Kartanonpolku tekee kierroksen Jokioisten kartanoiden puistossa. Kartanon historiaa havainnollistavat polun varrella olevat taulut, joissa kerrotaan sanoin ja kuvin kartanon rakennuksista, koskesta ja kartanon teollistumisesta, Jokioisten kartanon omistajista, maaherra E. G. von Willebrandista ja Jokiläänin maanomistuksesta.

Polun pituus on noin 1,8 kilometriä ja polun varrella on kaksi lepopaikkaa. Reitin kiertosuunta on osoitettu nuolin ja sen kiertäminen kävellen kestää noin tunnin. Kartanonpolulta erkanee pidempi, noin 3,5 kilometrin pituinen luontopolku, joka liittyy siihen jälleen kartanonpolun loppupuolella.

Kartanonpolku alkaa Tapulimakasiinin aukiolta ja päättyy samaan paikkaan. Jokioisten kartanoiden luontopolku esittelee noin 20 havaintokohteessa Lounais-Hämeen maastoltaan ja kasvistoltaan monipuolista- ja monimuotoista metsäluontoa, johon tuovat lisärikkautensa kartanon puistosta levinneet vaateliaat jalopuut ja pensaat. Polku polveilee rehevien lehtomaiden, synkkien kuusikoiden, valoisien taimikoiden ja karujen jäkäläkallioiden halki. Näköalapaikoilta voi ihastella kaukomaisemaa Loimijokilaakson yli sekä Jokioisten kirkon ja pappilamaiseman idylliä.

Havaintotaulujen valokuvista voi harjoitella kohteiden läheisyydessä kasvavien kasvien, pensaiden ja puiden tunnistamista.

Osoite: Humppilantie 14, Jokioinen, Tapulimakasiinin aukio

 

Lisätiedot

Jokioisten kunta
Keskuskatu 29 A
31600 Jokioinen

Kunnanvirasto avoinna
ma klo 9.00-16.30
ti-pe klo 9.00-15.00

Puhelinvaihde
03 418 21
ma klo 8.00-16.00
ti-pe klo 8.00-15.30
HUOM! Puhelinvaihteen toiminta päättyy 1.10.2019 / 2.10. alkaen vain suorat numerot käytössä.

Faksi
03 4384 025

Henkilöhaku
(luottamushenkilöt ja henkilöstö) 

Sähköposti
etunimi.sukunimi(at)jokioinen.fi

Virallinen sähköpostiosoite
jokioisten.kunta(at)jokioinen.fi