Sisältöön »
 

Tapahtumat

Lapua-Uusi-Guinea konsertti Tietotalolla

Lapua-Uusi-Guinea konsertti Tietotalolla


Sijainti: Jokioisten Tietotalo, Humppilantie 9, 31600 Jokioinen

ti 28.5.2024 klo 19:00 – klo 21:00

Lapua-Uusi-Guinea konsertoi Jokioisten Tietotalolla 28.5.2024 klo 19.

Vuonna 2018 perustetun Lapua-Uuden-Guinean sävellykset ja tradisovitukset höystävät kansantanssien poljentoa uteliailla ja rönsyilevillä nykyvaikutteilla popmusiikin, jazzin ja maailman eri kulttuurien ääniaalloilta, pitäen ytimessä kuitenkin pelimanniperinteen kauneuden, riehakkuuden ja tanssimisen ilon. Viulun, laulun, pianon, harmonikan, kitaran ja kontrabasson sävelillä sykkivä sekstetti tarjoaa yleisölleen riemuntäyteisen, energisen ja kauniinkaihoisan juhlan, joka vie ajatukset kesäisen festivaaliyön unelmiin ja sieltä aina aurinkoiseen aamunkoihin.

Yhtyeen toinen albumi Taklax/Remix julkaistiin lokakuussa 2023. Se koostuu korsnäsiläisen pelimannilegendan Johan Erik Taklaxin (1856–1948) soittamien viulusävelmien mielikuvituksellisista sovituksista, joissa suomenruotsalaisen pelimanniperinteen kohtaavat muun muassa läntinen ja eteläinen Afrikka, barokkimusiikki, kelttiläiset ja espanjalaiset vaikutteet, skandinaavinen jazz, rockmusiikki, tango nuevo ja Erik Satie.

Esikoisalbumi Virittää ilmestyi elokuussa 2021. Se nousi Roots Music Reportin kansainvälisellä maailmanmusiikkilevyjen listalla parhaimmillaan sijalle 14, ja kappaleet ovat päässeet radiosoittoon Yhdysvalloissa sekä useissa Euroopan maissa.

Lapua-Uusi-Guinea oli yksi vuoden 2022 Kaustinen Folk Music Festivalin showcase-artisteista, ja konsertoi kesällä 2023 Unkarissa osana InterUrbán-konserttisarjaa. Yhtye on hurmannut festariyleisöjä myös mm. Folklandialla, Etno-Espalla, Pispalan Sottiisissa, Seurasaaren Juhannusvalkeilla, Siilifolkissa, Lappfjärds Folkmusifestivalilla ja Iniö Folkissa.

 

 
 

Lisätiedot

Jokioisten kunta
Keskuskatu 29 A
31600 Jokioinen

Kunnanvirasto avoinna
ma-pe klo 9.00-15.00

Virallinen sähköpostiosoite
jokioisten.kunta(at)jokioinen.fi

Henkilöhaku
(luottamushenkilöt ja henkilöstö)
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)jokioinen.fi

Puhelin
044 901 7174 (ma - to, klo 9 -14)

 

Lisää tapahtumia seudulta:
Kulttuuriyhdistys Kuvio / Tapahtumakalenteri