Sisältöön »
 
Vapaa-aika

Liikuntatietoa


LIIKUNTANEUVONTAA FORSSAN SEUDULLA

Liikuntaneuvonta on yksilöön kohdistuvaa terveyden edistämistä. Se on tarkoitettu erityisesti terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta riittämättömästi liikkuville aikuisille ja ikäihmisille. 

Liikuntaneuvonta on vaiheittain etenevä ja tavoitteelli­nen prosessi, joka sisältää tarvittaessa useampia tapaamisia ja/tai yhteydenottoja ammattilaisen ja asiakkaan kesken. Liikuntaneuvonnan tavoitteena on, että asiakas motivoituu liikkumaan itselleen mieluisalla tavalla, omaa terveyttään ja hyvinvointiaan edistäen. Se ei ole personal trainer –toimintaa.

 Liikuntaneuvontaa antavat Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän terveyskeskuksissa Oma Hämeen hyvinvointikuntayhtymän aikuisneuvonnan terveydenhoitajat, hyvinvointikuntayhtymän liikuntasuunnittelija Kirsi Alastalo sekä  Forssassa myös Forssan kaupungin erityisliikunnanohjaaja Sirpa Polo tiistaisin.

 Ajan liikuntaneuvontaan voi varata suoraan oman kunnan aikuisneuvonnan terveydenhoitajalle, soittamalla Sirpalle tiistaisin klo 11-11.30, puh. 040 523 8310 tai Kirsille, puh. 050 364 8703.


LIIKKUVA AIKUINEN -OHJELMA 

Me kaikki tiedämme, että liikkuminen tekee terveydellemme hyvää. Siitä huolimatta kaikki eivät asiasta innostu ja liikkeelle lähteminen on vaikeaa. Jos päätät antaa liikkuvammalle elämälle mahdollisuuden, sinun kannattaa pitää mielessä muutamat ohjeet.


Kunnon kohottamisen kolme ohjetta

Kunnon kohoamisen kannalta tärkeitä periaatteita ovat säännöllisyys, monipuolisuus ja kehon kuormittumisen lisäys.

Tärkein näistä on liikkumisen säännöllisyys, sillä liikunnan hyvää tekevää vaikutusta ei voi varastoida kehoon.

Arki antaa paljon mahdollisuuksia liikkua monipuolisesti. Pihatyöt, työmatkapyöräily, työpaikan taukojumppa, lasten kanssa touhuaminen tai vaikka telkkarin edessä venyttely. Kaikki käy. Kaikki liike lasketaan. Keho pitää uusista haasteista ja nauttii monipuolisuudesta. Aloita siis sillä, että vähennät istumista ja paikallaan oloa.

Säännöllisellä liikkumisella saat jo aikaan jotain tuloksia, mutta jos haluat kasvattaa kuntoa, tulisi mukaan lisätä kuormittuneisuus eli progressiivisuus. Jos liikkuminen hieman hikoiluttaa ja hengästyttää, silloin kunto nousee. Kun tekeminen alkaa sujua kevyesti, on aika nostaa kuormaa. Lenkeillä se voi tarkoittaa esimerkiksi matkan pituuden, vauhdin tai kertojen lisäämistä.

Ei ole oikeaa ja väärää tapaa lähteä liikkeelle. Aloita yksinkertaisesti sinulle sopivalla tavalla.

TUTUSTU OHJELMAAN TARKEMMIN TÄSTÄ:

https://liikkuvaaikuinen.fi/Lisää tietoa ja vinkkejä liikunnasta

Alla olevista linkeistä löydät tietoa liikunnasta, löydä oma tapasi liikkua! 

Tietoa terveysliikunnasta / UKK-instituutti
Liikuntapiirakka / UKK-instituutti
Perheliikunta / Neuvokas perhe
Innostu liikkumaan

 

Lisätiedot

Liikunta- ja nuorisopäällikkö
Jari Menna
050 5174 456
jari.menna(at)jokioinen.fi